czwartek, 13 grudnia 2012

Kandyzowana skórka pomarańczowa


"skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, syrop skrobiowy, sorbitol - substancja słodząca, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, sorbinian potasu, benzoesan sodu - substancje konserwujące"

Typowy skład tak często stosowanej, zwłaszcza w święta, skórki kandyzowanej. Brzmi zdrowo?

Sezon na pomarańcze w pełni...czy chcecie się tym truć?

Gorąco polecam zrobienie skórki kandyzowanej samodzielnie. Wtedy wiesz co jesz!

A jaki zapach wypełnia dom ...



Pozdrawiam,
B.
www.szara-szafa.blogspot.com

3 komentarze:

  1. babcia wczoraj robila :) super zapach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Napewno masz racje, ale ja niestety juz do moich ciasteczek dodalam ta kupna..jakos mi do glowy nie przyszlo..ale nastepnym razem postaram sie zrobic sama :-)
    Pozdrawiam!Wesolych Swiat!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo mi miło, że zaglądnęłaś na mojego bloga.
    Zatem gorąco zachęcam do własnej produkcji w przyszłym roku.
    Również życzę Wesołych Świąt.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń