"skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, syrop skrobiowy, sorbitol - substancja słodząca, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, sorbinian potasu, benzoesan sodu - substancje konserwujące"
Typowy skład tak często stosowanej, zwłaszcza w święta, skórki kandyzowanej. Brzmi zdrowo?
Sezon na pomarańcze w pełni...czy chcecie się tym truć?
Gorąco polecam zrobienie skórki kandyzowanej samodzielnie. Wtedy wiesz co jesz!
A jaki zapach wypełnia dom ...
Pozdrawiam,
B.
www.szara-szafa.blogspot.com
babcia wczoraj robila :) super zapach :)
OdpowiedzUsuńNapewno masz racje, ale ja niestety juz do moich ciasteczek dodalam ta kupna..jakos mi do glowy nie przyszlo..ale nastepnym razem postaram sie zrobic sama :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!Wesolych Swiat!
Bardzo mi miło, że zaglądnęłaś na mojego bloga.
OdpowiedzUsuńZatem gorąco zachęcam do własnej produkcji w przyszłym roku.
Również życzę Wesołych Świąt.
Pozdrawiam.